GRACIA LOFT

The mandate was an industrial but warm style. The use of continue pavement and inox in the main parts of the flat contrasts with a “wooden hut” in the living room, where the light is at its most. The “separator” piece of furniture not only acts as a corridor but also serves as a connexion between day and night zones and provides alternative uses. We wanted to create a impactful and dynamic area and thus different materials such as white and green melamine and fir wood were used in here and other part of the flat

Tipology

100m2 Loft in Barcelona

Year

2016

Photos

José Hevia

It’s a dwelling in the heart of Gracia’s neighbourhood in Barcelona. The flat has a rectangular print with natural light coming in from both sides. The concept was to have a wide open space focussing on the light, to connect both sides.

The idea was to eliminate all partition walls and use furniture that did not reach the ceiling (albeit glass enclosures were used to close the gap), so that we preserved the integrity of the ceiling beams and the light passed through.

Did you like it?
Call us.

We create spaces for everyone, no matter if you are big or little. So we would love to hear about your project, and talk about what is the best solution, write us at here and start something great.

Related Projects

Write to us.

Let’s Talk